1. Już powinna działać nowa galeria
2. Nowa galeria = nowe możliwości, łatwiejszy interfejs i wszystko łatwiejsze
3. Zostały zimportowane galerie z poprzedniego kpasgu wraz z albumami prywatnymi (wreszcie!!)
4. Prywatne albumy użytkowników zostały przeniesione również do nowej galerii
Teraz meritum, czyli zmiany w stosunku do tego badziewia, które wymyśliłem wcześniej.
- można samemu tworzyć kategorie główne, nie trzeba się nikogo prosić, więc wchodzimy w galerię, mój kącik > Admin kategorii i możemy tworzyć, albo w dziale Galeria KPASG, czyli ogólnodostępna galeria wyświetlana na stronie głównej, lub w Prywatnych galeriach, czyli odpowiedniku albumów do tej pory
- możliwość wgrania do 10 plików na raz, brak ograniczenia wysokości/szerokości pliku. Jedyne ograniczenie to typ pliku i jego rozmiar (dla obrazów 4 mb), pełny spis typów plików i ich wielkości dostępny już podczas wgrywania zdjęć do galerii
- galeria sama tworzy miniaturkę oraz obrazek o najdłuższym boku 800px, jednak również zachowuje do pobrania oryginalny plik, bez jego jakichkolwiek modyfikacji
- w profilu użytkownika jest sekcja w której pokazuje się losowa fotka oraz nowa zakładka ze statystykami i linkami do galerii założonych przez usera
- a Panelu użytkownika, na samym dole w opcjach, jest możliwość konfigurowania, tego co ma się wyświetlać w profilu
- no dole strony głównej forum wyświetlają się losowe fotki oraz uproszczony panel sterowania galerią
- przy tworzeniu posta pod emotkami pojawił się panel do dodawania zdjęć ze swoich galerii bezpośrednio do postów, z możliwością ich linkowania do galerii/zdjęcia.
- możliwość zakładania galerii "na hasło" - opcja dostępna przy tworzeniu kategorii
- pewnie dużo dużo więcej, ale nie chce mi się pisać
- różnica pomiędzy kategorią stworzoną w dziale Galeria KPASG, a w galeriach osobistych użytkowników:
* Galerie KPASG pojawiają się bezpośrednio w spisie galerii na stronie głównej
* Galerie osobiste użytkownika - w tym dziale jeśli jeszcze nie ma, tworzona jest automatycznie kategoria o nazwie użytkownika, i w niej dopiero tworzy się kategoria, dzięki temu można w spisie userów, ogólnym, bądź literowym, przeglądać, kto ma założone galerie, oraz ich zawartość
Funkcjonalnie nie różnią się. Jednak tworzenie albumów na stronie głównej z duperelami i głupotami, jest zabronione, takie kategorie, będą początkowo przenoszone do albumów userów, a po czasie jaki damy na zapoznanie się z nowym systemem, polecą w kosmos. Od głupot i prywatnych fotek, są galerie osobiste.
Pewnie o czymś zapomniałem
Pytania, rady, opierdol?
ps.
Są 3 galerie nie opisane, zimportowane z poprzedniej wersji galerii, ale zapomniałem spisać,czyje są oraz jak się nazywały, właścicieli fot, proszę o stosowne PW.